Partners:

Våra samarbetspartners!

Klicka på loggan för att komma till vår partnersida.

Vill Ni också vara med och stötta vårt projekt klicka här.

 

,

Köp Andelsbåt i Thailand

_DSC8143_redigerad-1-2.jpg

Vi gör om vår LAYA till andelsbåt och söker nu 3 st delägare som tillsammans med oss vill utnyttja henne för att segla på egen hand i Thailand eller Sydostasien och njuta av härliga ankarplatser vid spännande öar.

LAYA är en Morgan Outisland 511, ketchriggad. Längd 51 fot/15,78m, bredd 4,53m, långkölat skrov med litet djupgående 1,70m utrustat med sänkköl på ytterligare 1,50m för bättre kryssegenskaper. Det ringa djupgåendet gör att även fina vikar med litet vattendjup är tillgängliga trots båtens storlek. Hon är väldigt solid och sjövärdig med tjockt skrov. Vikt 26 Ton seglingsklar. Skeppsregistrerad i svenska fartygsregistret med callsign SDAI. Hon är en riktig bobåt, med 3 dubbelhytter samt kök och salong med stor volym där det finns plats för samkväm. Ståhöjd under däck över 2 m.

LAYA är komplett utrustad med allt man behöver tex. jolle m utombordare, watermaker, dieselgenerator, tvättmaskin och frys. Se här för komplett utrustningslista. Inför säsongen 16/17 rustades LAYA upp med nya lazypack, rejäl motoröversyn där kylsystemet renoverades, watermakern renoverades, nya instrument samt många småsaker som fixades. Vi har bott ombord i 6 år så hon är inredd och utrustad mycket bekvämt.

LAYA är stabil och trygg har tagit oss från Sverige till Thailand. Vi avseglade i juni 2013 via Europas kuster över Atlanten, Karibien, Panama, och korsat hela Stilla havet till Australien och sedan upp till Thailand där hon ligger nu.

Vi gör 4 delägare i fartyget där alla delägare är likvärdiga ägare. Kostnad per andel är 450 000 SEK. I köpet ingår även en gemensam reparations och underhållsfond för oförutsedda utlägg på 400 000 SEK.

Vi har seglat i Thailand under 2 säsonger och har allt ordnat med uppläggningsplats på land och många marinkontakter som är bra att ha. Också fina tips på ankarplatser och trevliga ställen att besöka som vi gärna förmedlar till övriga delägare.

                                                 Bilder över däck                                                    Bilder under däck

Låter detta intressant? Kontakta oss för ytterligare information… futurewinds@hotmail.com

All text & bild © Hans & Agneta Palmberg, Future Winds. Kontakt