Partners:

Våra samarbetspartners!

Klicka på loggan för att komma till vår partnersida.

Vill Ni också vara med och stötta vårt projekt klicka här.

 

,

Första besättningen - Krabi

IMG_0172_redigerad-1.jpg

LAYA utanför Koh Yum, Phi Phi islands i bakgrunden    

Tillbaks till startsida loggböcker  

18:e - 24:e November

Thailändska öar - med många olikheter

På morgonen visade det sig att havsdyningen växt ännu mer. Att få ombord Ulla torr i denna dyningen är helt omöjligt. Dessutom riktigt farligt med stor risk att slå runt med jollen. Ingen annan råd än att gå runt till läsidan till Rawai beach. Där ankrade vi långt ifrån land o fick först en leverans med nysydda dynor till sittbrunnen. Det blir fint att sitta på. De gamla var helt utslitna o priserna var ju bra så varför inte.

Vid lunchtid anlände Ulla med taxi från flyget. Självklart lite trött o tagen av jetlag. Nu har ju Ulla varit ombord innan så det funkar ju för henne, men vi rekommenderar alla att ta nån natt eller två på hotell innan påmönstring.

Vår watermaker har blivit ett riktigt sorgebarn. Den funkar inte alls och vi tvingas nu att montera ur allt för att de skall kunna felsöka ordentligt...

Morgonen därpå sattes kurs upp till Chalong bay där fylldes först diesel o fulla tankar med vatten nu när vi inte kan tillverka eget. Sedan levererades motor och pump för watermakern till vår reparatör. Nu har han 10 dagar på sig att lösa problemet. Hoppas det inte blir för DYRT! När vi skulle lämna bryggan med jollen fastnade en grov tamp i propellern. Svårt att få loss tampen så blev ett slitande innan den lossnade.

Nu sattes kurs mot Phi Phi island. Segel sattes o vi seglade en bit innan vinden dog helt. På inseglingen mot Phi Phi Don lycklades vi med konststycket att få en fisketamp i propellern på LAYA. Hasse fick snorkla o ta loss oss utan åverkan på fisketampen. Men konstigt att vi fått tamp i propellern två gånger på samma dag. Vi har aldrig fått någon tamp i propellern innan sedan vi lämnade Sverige.

Vi utforskade Phi Phi Don. Visst det är mycket turister o partysugna ungdomar men vi tycker faktiskt att ön är mysig med mycket att upptäcka. Dagen efter snorkling och under eftermiddagen begav vi oss till Maya bay där vi hittade en boj att  knyta fast vid under natten. Det är magiskt att ligga här på nätterna. Vi har gjort detta en gång innan. Denna gång gick det in en envis dyning som studsade i viken o skapade ett obekvämt rullande. Därför kom vi upp tidigt för att redan kl 06.00 ta jollen in till stranden och kunna njuta av det gryende ljuset i den vackra Maya bay. Det blev dock inte långvarigt för redan kl 06.30 var det fullt med turister och longtailbåtar som for runt. Vi kan inte fatta hur de får upp turisterna så tidigt..

_DSC8920.JPG

Ensamma i Maya Bay

Morgonen därpå sattes kurs mot Koh Lanta. Fin segling halva sträckan sedan dog vinden. Vi försökte ankra utanför Klong Dao stranden men det var omöjligt att ta sig in pga den envisa dyningen som skapade surfningsbara vågor som dundrade in mot stranden och hade vält vår jolle.

Vi gick istället runt och ankrade på en fin plats utanför Saladan. Tvätt lämnades in. På kvällen middag på Cozy Guesthouse hos Linda som driver detta trevliga ställe tillsammans med sin man Anders.

Efter en stilla natt hämtades tvätten upp på tvätteriet. 5,5 Kg tvätt för 60 SEK. Då bra tvättat och perfekt vikt.

Kurs sattes mot Koh Yum dit vi anlände efter ca 2 tim. Ankrade utanför den lilla resorten Sunsmile där vi blev väl emottagna av ägarna. Ett mycket trevlig liten resort. Billigt utan AC men med en liten restaurang som serverar god thaimat. Här strannade vi i två nätter. Vandrade på stranden och en promenad till byn. Ett favoritställe där lugnet råder.

På torsdagen gick vi de 16 Nm upp till Ao Nang utanför Krabi där vi skall hämta upp ny besättning imorgon fredag.

_DSC8875.JPG

Ulla tillbaks ombord

_DSC8896.JPG

Phi Phi Don

_DSC8907.JPG

Longtailbåtar överallt

_DSC8927_redigerad-1.jpg

Maya Bay

_DSC8933.JPG

Innan invasionen

_DSC8945_redigerad-1.jpg

Solen på väg upp

_DSC8955.JPG

Agneta kollar nätet

_DSC8965_redigerad-1.jpg

Apa har rivit i soporna

_DSC8969_redigerad-1.jpg

Lugnet på Koh Yum

_DSC8973.JPG

Övergivet bageri

_DSC8989.JPG

Laya för ankar

_DSC8995_redigerad-1.jpg

Ulla med Koh Poda i bakgrunden

Till nästa loggbok

All text & bild © Hans & Agneta Palmberg, Future Winds. Kontakt