Partners:

Våra samarbetspartners!

Klicka på loggan för att komma till vår partnersida.

Vill Ni också vara med och stötta vårt projekt klicka här.

 

,

Sri Lanka Januari 2024

Sugna på att resa tittade vi på olika alternativ. Vietnam och Mexico diskuterades. Tillslut föll varet på Sri Lanka dels på grund av naturen och prisläget. Men även att Hasse varit där 1981 på dykresa och gärna ville åka tillbaks

Sri Lanka har mycket att erbjuda och detta blev en av våra bästa resor på länge.

IMG_3332.JPEG

Vackra stränder med palmer     

Tillbaks till startsida loggböcker  

5-6/1 Stockholm - Galle

Avresa från Arlanda 14:30 med Emirates till Dubai. men innan dess träffade vi våran kompis Gunilla som skulle med samma flight. Konstigt... vi träffas på de mest undereliga ställen. Hon var på väg till Koh Lanta Thailand och skulle jobba på Sanuk, Svenska skolan. Där träffades vi också när vi seglade in där 2016…

Flighten gick som smort även om Hasse hade oturen att hamna bredvid bredaxlade gubbar både till Dubai och efter bytet till Colombo.

Vi landade på morgonen den 6:e. På plats efter tullen stod vår transfer chaufför tillika rundtursorganisatör med en skylt Mr and Mrs Palmberg.

Sedan väntade en 2 Tim färd på den relativt nybyggda motorvägen söderut. Hasse var här en gång för länge sedan o då tog det 6 timmar att ta sig till Hikkaduwa på krokiga grusvägar men nu gick det snabbt.

Incheckning på hotellet Jungle Village utanför Galle på sydkusten.Fick ett fint rum där djungeln kröp rätt in i vår balkong. Tog en liten promenad för att leda upp stela ryggar o leder. Besökte den Japanska fredspagoden där vi träffade en skolklass som gjorde allt för att komma med på bild. De ställde upp sig i sina fina kläder o även lärarna ville vara med. De var så glada att vi tog bilder o pratade med barnen som svarade på stapplig engelska och undrade vad vi hette & hur gamla vi var. Sedan blev det bad i poolen... härligt!

På kvällen födelsedagsmiddag för Hasse med räkcoctail och Rice and curry. Agneta hade tydligen viskat lite till personalen för efter maten släckte de ner hela matsalen och personalen kom ut o sjöng och bjöd på tårta. På vägen hem spelade grodorna och eldflugorna blinkade hemtrevligt.

IMG_3257.JPEG

Vi lämnar kallt och snöigt Arlanda

A66F2815-FB66-494F-9F1E-0C6F89C32F5F.jpg

Anländer till djungeln 33 grader och fuktigt

IMG_3264.JPEG

Apor skuttar runt i träden

IMG_3273.JPEG

Vårt boende

IMG_3279.JPEG

Rice and curry

IMG_3266.JPEG

En av otaliga pagoder i landet

IMG_3270.JPEG

Glada skolbarn vill gärna vara med på bild

IMG_4566.JPEG

Skönt med lite svalka

7/1 Galle

Sov ut lite innan frukost i restaurangen. Gigantisk sådan! Alldeles för mycket.. fruktfat, toast med marmelad, pannkakor våfflor kaffebröd, fruktjuice

varm tallrik med omelett… o sedan kaffe. Följande frukostar tog vi bort hälften direkt för det går inte att äta så mycket ju.

Klättrade ner på knagglig stig till Jungle beach som ligger 60 meters höjdskillnad nedanför oss. Där kaffe och mangojuice. Efter lunch tuk tuk in till Galle och in i fortet. Då öppnade himlen sig och vi var tvungen att söka skydd på en liten restaurang. Tillslut slutade det o regna o vi knatade runt o letade efter "Systembolaget" för vi ville köpa lite lokal Arrak och smutta på, på balkongen.

Letade efter nåt ställe att äta på men vi hittade inget vettigt, så vi tog tuk tuk hem o käkade på hotellets restaurang.

IMG_3296.JPEG

Våran pool

DSC_3194_redigerad-1.jpg

Fina växter i djungeln

IMG_3284.JPEG

King coconut finns bara på Sri Lanka - Gott!

IMG_3293.JPEG

Hotellets skylt (apa i trä)

Till nästa loggbok

All text & bild © Hans & Agneta Palmberg, Future Winds. Kontakt