Partners:

Våra samarbetspartners!

Klicka på loggan för att komma till vår partnersida.

Vill Ni också vara med och stötta vårt projekt klicka här.

 

,

New York - Sverige

DSC_0129-2.JPG

Frihetsgudinnan från gratisfärjan till Staten Island    

Tillbaks till startsida loggböcker  

15:e - 16:a Augusti

Vi lämnar Panama

När LAYA var färdig så fick vi lift av marinapersonalen till Panama city. Det är en minibuss som går varje dag dit för de anställda som bor där. Det fanns även plats för oss. Vårt flyg gick på morgonen dagen efter så det var bättre att ta in på ett billigt hotel och inte vara nervös för ev åska med nedfallna träd över vägen i djungeln, som har hänt ett antal gånger.

På morgonen därpå hade vi beställt en taxi som skulle köra oss till flygplatsen. En gammal man stod utanför med en ännu äldre TAXI som såg ut som att han hade kört ut den ur hönshuset. När vi hade satt oss så började han med att göra korstecken.... Körde över alla filer på en gång och hade egna trafikregler. Alla bilar tutade ilsket hela tiden. Detta var en skräckupplevelse och vi var rädda att aldrig komma fram. Men tillslut så kunde vi ändå ta oss ur taxin på flygplatsen och kunde gå ombord på flyget till New York.

Landade på Newark på eftermiddagen och tog oss in till Manhattan där vi mötte vår dotter Louise. Tillsammans tog vi oss ut till Astoria där vi bokat ett rum via Airbnb. Jättefint ställe med ett rent o snyggt rum med trevliga värdar. tog 15 minuter in till Manhattan.

DSC_0055-3.JPG

Louise & Agneta på Highline New York

17:e - 26 Augusti

New York

Vi var turister i New york o några dagar. Tog oss runt på tunnelbanan på hela Manhattan. New York är en fantastisk stad! Rent o snyggt med trevliga människor. Vi tyckte det var jättekul att ströva runt. Men våra fötter var väl inte av samma åsikt. Skoskav.... så vi fick tejpa så vi klarade oss. Men det är ju inte konstigt, vi hade ju inte gått i skor på över ett år... haha!

När vi varit där en vecka var det dags att göra lite nytta. Louise skulle börja på School of Visual Arts på Manhattan. Hon hade fått ett boende i ett gammalt hotell de gjort om till studentrum. Vi for runt och hjälpte henne att handla grejor till rummet. Var också på föräldramöte på skolan. Verkar vara en fantastisk skola som vi hoppas att Louise kommer att trivas på.

Sen for vi iväg mot Sverige. Flyg med Bryssel Airlines från JFK.

DSC_0085-2-2.JPG

I Central Park

DSC_0088-2-2.JPG

Många gatuartister i Central Park

DSC_0050-1.JPG

Hasse köper skjorta - Bäst o klä upp sig...

DSC_0065-4.JPG

Fina parker - Här Bryant park

DSC_0142.JPG

Gratisfärjan till Staten Island

DSC_0131-2.JPG

Agneta känner sig hemma på havet

DSC_0114-1.JPG

NY Skyline

DSC_0001-3-3.JPG

Times square ett måste

DSC_0076-1-2.JPG

Mycket att se

27:e - 31:a Augusti

Hemma i Jönköping

Vi landade på Landvetter vid lunchtid och lyckades att komma med en buss till Jönköping direkt så vi kom fram redan vid 14- tiden.

Tog oss hem till Sven, Agnetas pappa där vi bodde några dagar. Kul att träffa familj och massor av vänner. Vi var lite vimsiga av att komma hem och av jetlag, så det kändes lite snurrigt. Vi kunde inte gå på gatorna utan att massor med folk stoppades oss och ville höra hur vi haft det. Jättekul! Tillslut började vi att svara på frågor som de inte ens hunnit ställa.. haha.

Jönköping var sig likt. Lite nybyggnationer naturligtvis.

bild-3-2.JPG

Vätterljuset finns bara här

1:a - 11:e september

Föredrag

Vi blev erbjudna att flytta in i en liten studentlägenhet i Vättersnäs hos våra vänner Gittan & Mattis som bor i en tvåfamiljsfastighet där. Detta passade ju oss perfekt så vi flyttade in direkt och har nu cykelavstånd in till centrum.

Vi kom igång med våra föredrag snabbt. 3 st på raken på Hotel Savoy. Kändes som att den togs emot bra och det var 3 roliga kvällar med många möten med intresserade åhörare och roliga frågor om vår resa.

Dagarna därpå fick vi direkt 2 bokningar till nya föredrag och ett antal förfrågningar. Känns jättebra att vi kan dra in lite intäkter när vi är hemma. Vi har ju ingen inkomst. Hoppas bara att alla förstår att vi bara är hemma til 25:e november så att du bokar oss snarast och inte väntar.

bild-2.JPG

Raggmunk med fläsk - mat för långseglare

Nästa loggbok

All text & bild © Hans & Agneta Palmberg, Future Winds. Kontakt