Partners:

Våra samarbetspartners!

Klicka på loggan för att komma till vår partnersida.

Vill Ni också vara med och stötta vårt projekt klicka här.

 

,

Sverige - är sig likt!!

Och tack o lov för det...

Denna loggbok skiljer sig lite åt från de vanliga loggböckerna. Vi var hemma i Sverige i 3 månader och att redovisa allt vi gjorde känns lite fel, så här kommer en sammanfattning..

Tillbaks till startsida loggböcker  

Vi blev erbjudna en bostad hos några vänner till oss som hade en liten 1 rummare med pentry på vinden i sin 2 familjs villa i Vättersnäs mellan Jönköping & Huskvarna. Detta boende var ju toppen för oss, billigt o trevligt på alla sätt samtidigt som det var cykelavstånd till Jönköping centrum.

Agneta blev direkt kontaktad av räddningstjänsten där de saknsde HLR instruktörer. Hon jobbade mycket med kurser i Hjärt o Lungräddning ute på företag och drog in pengar till vårt projekt.

Hasse däremot skötte försäljningen av våra föredrag. Och dessa gick bättre än våra målsättningar. Vi höll totalt 21 föredrag om vår resa och om hur vi satt upp våra MÅL och vår syn på MÅLsättning, framför allt på företag. Men även att antal segligs/reseföredrag för allmänhet och föreningar. Responsen på föredragen har varit jättebra! Vi har fått igång diskussioner och väckt intresse för att sätta upp MÅL på företaget/arbetsgruppen men även privat. Vi ser nu att föredragen kan vi fortsätta med. Nu när vi åker tillbaks skall vi direkt samla material till nya varianter av våra föredrag och fortsätta nästa gång vi kommer hem igen.

Domsand_foeredrag_redigerad-1.jpg

Full fart på föreläsningarna Foto Adam Lindström

IMG_0187-2.JPG

Klara för föredrag på Per Brahegymnasiet

IMG_0222-2.JPG

Agneta har förberett för HLR utbildning

Det har varit så trevligt att vara hemma ett tag o fyllt på den sociala reserven. Massor med vänner har bjudit hem oss på kvällarna och gett oss mycket glada minnen och smak av god mat att minnas på långa överseglingar.

Sverige var dock sig likt och mycket har inte hänt sedan vi var hemma senast, även om nya hus och svårforcerade rondeller dyker upp överallt.

Hasse fick en flygtur av en av våra vänner som sedan några år startat med flygning. Spännande och vacker upplevelse att se Jönköping från ovan i ett mindre motorsegelflygplan. Se video

Tillslut var det i alla fall dags att säga adjö till alla vänner och familj i Jönköping och sätta sig på planet tillbaks till Panama. Det blev en jobbig resa via London och New York med flygförseningar som gjorde att resan tog över 24 timmar. Trötta återsåg vi LAYA som låg i Shelter Bay marina och trynade snabbt in i våra kojer ombord.

Flygtur över Jönköping en höstkväll

IMG_0236-2.JPG

Roddare på den vackra Vättern

Till nästa loggbok

All text & bild © Hans & Agneta Palmberg, Future Winds. Kontakt