Partners:

Våra samarbetspartners!

Klicka på loggan för att komma till vår partnersida.

Vill Ni också vara med och stötta vårt projekt klicka här.

 

,

Sverige fortsätter

Tillbaks till startsida loggböcker  

Här kommer lite information från vår Sverigevistelse. Sommaren flöt på med massor av jobb. Agneta arbetade för fullt på Ambulansen i Jönköping som verkligen behövde sommarvikarier.

Hasse hoppade in som kock igen efter 29 års bortavaro på Golfrestaurangen på Kättilstorp i Jönköping. Mycket ont i rygg o fötter blev det men tillslut så flöt arbetet på rätt hyfsat igen.

I slutet av augusti kom alla tillbaks efter sina semestrar och vi jobbade bara strödagar. Detta passade oss jättebra för nu drog våra föreläsningar igång igen. Vi höll öppna föreläsningar på Golfrestaurangen och Medborgarskolan. Vi blev också inhyrda på Sanda Gymnasiet där vi höll 2 st Målföreläsningar för entusiastiska elever.

Mediabaren, som drivs av Hallpressen och håller till på VY hyrde också in oss. Många intresserade med spännande frågor.

Flera företag, föreningar och församlingar engagerade oss också och det var jättekul!

Hasse höll också 2 st kurser i navigation på Medborgarskolan i Jönköping. Kul att träffa intresserade och nyfikna som ville förkovra sig inom båtlivet.

Vi blev intervjuade av Journalistlinjens tidning som gjorde ett trevligt reportage om oss. Som går att läsa här!

IMG_2585.JPG

Svenska jordgubbar är mums...

IMG_0169.JPG

Visumansökan på Thailändska konsulatet i Göteborg

IMG_0185.JPG

Nya Fantomendräkter som skydd mot maneter o korall

Reservdelar inhandlades till LAYA. Vi behöver uppgradera LAYA på en del punkter. Bland annat inhandlades ny instrumentering med vindinstrument, logg och lod. Det gamla var utslitet och det skall bli kul att få nya fina grejor. Nya hjul till jollen köptes. Vi hittade en kille på nätet som tillverkar stadiga hjul i en annan konstruktion än de vi haft innan som inte höll. Kolla hans hemsida här om ni är intresserade. Naturligtvis en massa andra prylar, allt invägdes till ca 50 Kg bara för reservdelarna... Spännande packning då vi hade rätt att ta med 2X30 Kg plus handbagage på 2X7 Kg och varsin "personal item". Totalt bör det alltså gå att få med oss 80 Kg. Vi får väl se hur det lyckas....

IMG_2921.JPG

Högst upp i VY för föreläsning till Mediabaren

IMG_2679.JPG

Glad sommarkock... här som bagare.

Allers gjorde ett reportage med oss som kom ut under hösten. De tog redan kontakt med oss innan vi gav oss iväg 2013. Nu gjordes en ny intervju på försommaren som ledde till artikeln.

Kul att komma i ett nytt media och möta nya människor som får ta del av vårt projekt.

Här bredvid kan ni ladda hem artikeln och läsa den i lugn o ro... Klicka bara på bilden så kommer den upp som PDF eller klicka här för deras webartikel. Ur Allers nr 37 / 2016.

IMG_0208.JPG

Agneta drog till Louise i New York T/R innan vi for...

SCAN_20160906_155856419.jpg

20 Oktober 2016

Så kom då dagen då det var dags att ge sig av hem till LAYA igen. Vi har ju faktiskt vårt hem ombord, så det ska bli skönt att komma hem till våra saker igen.

Det har varit kul och jättetrevligt att vara i Sverige och träffa familj och alla vänner under sommaren. Men nu börjar vårt andra liv med seglats i tropiska vatten. Skall bli kul att träffa många nya vänner som skall vara besättning ombord och segla med oss.

Buss till Arlanda och flyg med Qatar airways till Phuket via Doah. Nu är vi spända på att se hur LAYA har klarat sig i Thailand...

Vi hörs snart via nya loggböcker. :-)

Till nästa loggbok

All text & bild © Hans & Agneta Palmberg, Future Winds. Kontakt