Partners:

Våra samarbetspartners!

Klicka på loggan för att komma till vår partnersida.

Vill Ni också vara med och stötta vårt projekt klicka här.

 

,

Sydkusten Gran Kanaria

Tillbaks till startsida loggböcker  

Puerto Mogan

15:e - 24:e Oktober

Puerto Mogan var en trevlig hamn. Allt här är pittoreskt med låga fina hus överallt. Inga komplex här inte! Vår plats i marinan var fantatisk. Vi backade in med anktern o plockade upp slemlinor för fören, akrern mot stenkaj så det gällde att ha långa tampar så att vi inte blir hängande i tidvattnet som är ca 1,5 meter...

Hotellentrén var endast 10 meter från vår akter. Tobias,  vår son och Sven, Agnetas pappa kommer hit den 25:e. Har bokat rum på hotellet (Sven kan ha lite svårt att skutta ombord ibland) Det är ju frestande att ha kvar denna plats. Bättre kan vi inte få...

Gert mönstrade av den 18:e. Vi hyrde bil och for iväg kl 03.00 på morgonen. Släppte av Gert på flygplatsen och fortsatte sedan upp till Las Palmas där vi hittade en parkeringsplats där vi sov ett par timmar. Sedan for vi ner till marinan där det finns lite marinbutiker o handlade. Bl.a så köpte vi hjul till jollen (för att dra upp på land) en till solpanel, en till flytväst, crusing guides för Karibien o Venezuela och mycket mer smått o gott.

Sedan bar det iväg till Svenska konsulatet där Agneta hämtade ett nytt körkort. Dock vill jag påstå att Las Palmas är mycket jobbig att köra bil i. Helt absurt dåligt skyltat. Dessutom kan det bli stopptecken mitt i en ytterfil i en gata?

Det var skönt att komma hem till lugnet igen. Sedan följde några dagar med bussutflykt till Aguineguin och montering av alla nya grejor.

Hasse passade på att byta offeranoder på propelleraxel och skäddan som hade ätits upp på vägen hit. Det gick bra att snorkla o göra detta.

Vi beslutade också att ligga kvar för att inte tappa den fina platsen.

DSC_0141.JPG

Puerto Mogans marina.Laya som andra båt med röd fender!

DSC_0134-1.JPG

Fina papegojblommor

DSC_0018-1-3.JPG

Hasse byter offeranoder

DSC_0030-3-2.JPG

Agneta slår in julklappar

25:e - 1:a November

Puerto Mogan

Natten den 25:e november kom då äntligen Tobbe & Sven med direktflyg från Jönköping. Sven inkvarterades på hotellet och Tobbe ombord.

Vi hade trevliga dagar tilsammans där vi åt buffé på hotellet (för mycket :)) och även ett trevligt restaurangbesök tillsammans med familjen Hammarsköld som var i Mogan på besök.

En dag hyrde vi bil och åkte runt på ön. Vi stannade på Botaniska trädgården innan vi for runt på hissnande vägar runt ön. På toppen var det kallt och dimmigt och träden hade långa lavar som hängde som skägg. Det var en kul utflyckt o vi trodde nog ett tag att vi inte skulle hinna tillbaks i tid för att lämna bilen.

Blev också lite snorkling med Tobbe. Såg lite fina fiskar och bla. en cuddlefish.

Vi hade låtit sy upp ett litet extra solskydd hos Tim på Marinkapell Vättern som Sven hade med sig. Detta fick vi som julklapp! Kommer bli skönt att komma undan solen med.

Sven trivdes bra på hotellet och vi smet in ibland för att bada i poolen. När det var högvatten la vi ut en bräda så att Sven kunde komma ombord och det funkade fint.

Tobbe fyllde år och han fick av oss en överraskning. Parasailing, där han blev upphissad efter en båt i fallskärm.

Vi hittade också en favortitbar med musikunderhållning där vi var ett par kvällar.

Vi hade också julklappsutdelning. Vi fick hela LOST serien på DVD 6 säsonger. Skall bli kul att se upplösningen som vi missat. Tobbe & Sven fick inte öppna sina klappar förrän julafton så de fick ta hem paketen.

Tyvärr går tiden fort och rätt som det var, var det dags för dem att åka hem igen.

DSC_0040-2-2.JPG

Agneta, Sven & Tobbe i sittbrunnen. Hotellet i bakgrunden

DSC_0038-1-2.JPG

Agneta under nya solskyddet

DSC_0054.JPG

GOD grillad Entrecote

DSC_0060-1.JPG

Trevlig grillmiddag

DSC_0063-2.JPG

Fika i botaniska trädgården

DSC_0075-3.JPG

Lavar på de fuktiga träden

DSC_0091-2.JPG

Tobbe redo för flygning

DSC_0114.JPG

Högt upp var det...

2:a - 7:e November

Anfi - Aguineguin

Vi gav oss iväg från Puerto Mogan. Hade inte riktigt råd att ligga där längre.

Blev en kort motorgång till Anfi där vi droppade ankaret. Anfi var en kontrast till Mogan. Här är det stora hotelkomplex och hypermodernt. Vi var inne i stan och försökte hitta wifi utan framgång.

Sjön rullade in ordentligt i viken  så efter 2 nätter så gav vi upp och flyttade på oss till Aguineguin där vi ligger fint för ankar nu.

Vi hittade wifi på Sunwinghotellet. Lyckades också få tag i lösenordet så nu ligger vi ca 1,5 km ifrån hotellet och surfar med vår riktantenn.

Idag for vi iväg till Maspalonas för att försöka få tag i filter till Watermakern, dock utan resultat. Vi passade istället på att hälsa på 2 st vänner från Jönköping, Sigvard och Gunilla som var på semester i San Augustin. Jättetrevligt stund tillsammans och kul att höra lite nyheter hemmifrån.

Ikväll blir det nygrillad kyckling och coleslawsallad till ett par LOST avsnitt. Mysigt :-)

DSC_0158-2.JPG

Fin solnedgång utanför Aguineguin

Till nästa loggbok

All text & bild © Hans & Agneta Palmberg, Future Winds. Kontakt