Partners:

Våra samarbetspartners!

Klicka på loggan för att komma till vår partnersida.

Vill Ni också vara med och stötta vårt projekt klicka här.

 

,

Tillbaks i Thailand

_DSC1781_redigerad-1.jpg

Tillbaks till startsida loggböcker  

7:e - 8:e Januari

Mot flyget

Resan började från Jönköpings C. Vi tog bussen upp till Arlanda tillsammans med vår dotter som varit hemma några dagar och nu var på väg hem till New York. Eftersom vi ville passa på att umgås så tog vi en tidigare buss som gav oss 6 tim väntan på Arlanda... Så redan innan vårt plan lyfte hade vi varit på väg i 12 tim.

Mellanlandade i Dubai där med 6 tim väntetid innan vi fortsatte till Phuket. Total resetid över 30 timmar så vi var lite matta i pälsen när vi stapplade ut och tog en taxi till vårt förbokade rum på Wooden house bredvid Yacht Haven marina.

IMG_0746_redigerad-1.jpg

I väntan på bussen i Jönköping

9:e - 12:e Januari

Framme hos LAYA

Efter skön natts sömn vaknade vi o hyrde en bil av granntanten och körde över till Phuket Premiere Boatyard där LAYA låg. Det var med spänning vi öppnade upp båten o glatt konstaterade att vår luftavfuktare har gjort sitt jobb. Inget mögel o torrt o fint ombord.

Vi lastade ut mesanseglet som behövde repareras och körde ner till Rolly Tasker och lämnade in det.

Hårt jobb med impellerbyten och byte av datorskärm. På natten fick Hasse hög feber o frossa så de närmsta dagarna jobbade mest Agneta själv o Hasse låg hemma med feber.

IMG_0749_redigerad-1.jpg

LAYA väntar på sällskap

IMG_0751_redigerad-1.jpg

Wooden house - Snickarglädje

IMG_0757_redigerad-1.jpg

Brutus "vår hund" får en kaka

13:e . 14:e Januari

Lunginflamation!!

Nu var Hasse ännu sämre o Agneta ansåg att nu får vi göra något. SOS international kontaktades och i samråd bestämdes att ta oss till Bankok Hospital i Phuket. Där togs massor av prover och lungröntgen. Lunginflammation konstaterades så det var ju inte konstigt om han varit dålig. De ville lägga in honom men det vägrade vi. Så då blev han inlagd i en timme och intravenös antibiotica gavs. Sedan massor av tabletter under närmsta veckan.

Sent på söndag eftermiddag lyftes LAYA och kördes ner i vattnet igen. Det var fortfarande lågvatten så vi fick vänta till kl 20:30 innan vi sakta sakta manövererade ut genom en trång grund kanal utan vettig markering. Tack o lov för följebåten som lotsade oss ut. Skönt att pluppa i ankaret o sova gott på böljan igen.

IMG_4628_redigerad-1.jpg

Kampanj mot lunginflamation... Lägligt?

IMG_4632_redigerad-1.jpg

Antibiotika intravenöst

_DSC1778_redigerad-1.jpg

Mangoshake är GOTT

15:e - 16:e Januari

I marina

Vi hade bokat plats i marinan två nätter. Vi hade träffat en mäklare som har kontor på marinan och han ville titta på LAYA för att sedan ta försäljningsuppdraget. Mötet med mäklaren gick fint och vi enades med att skriva ett avtal.

Vi hyrde också bil av granntanten o körde ner till Rolly Tasker för att hämta vårt segel. Hela mastliket var bytt med en massa extra jobb det lett till. Allt kostade 1600 :- vilket man måste anse vara jättebilligt.

När vi ändå var nere i Phuket Town passade vi på att klarera ut ur Thailand. Vi hade till morgonen därpå att segla iväg.

Sista morgonen sattes segel o LAYA gjordes redo att segla ut på havet igen.

IMG_0766_redigerad-1.jpg

Ut på havet igen

17:e - 20:e Januari

Koh Lanta

Första etappen blev till sydspetsen av Koh Yai som ligger lägligt mittemellan Yacht Haven och Koh Lanta.

Vi anlände Lanta o ankrade på vår favoritstrand Klong Dao där sanden är hård o fin för att köra upp jollen på.

Vi träffade Lotta & Mikael från Jönköping o åt middag tillsammans 2 kvällar. Lånade en moppe o hälsade på Ulla & Agne. De har hus här och seglade med oss förra året. Lite mathandling och tvättinlämning också.

Sedan satte vi kurs söderut och stannade första natten på Koh Mok där vi har en favoritrestaurang med vidunderlig utsikt. Att dessutom maten bara kostar 90 bath för alla rätter och är jättegod gör ju inget...

_DSC1792_redigerad-1.jpg

Härlig utsikt på Koh Mok

Till nästa loggbok

All text & bild © Hans & Agneta Palmberg, Future Winds. Kontakt