Partners:

Våra samarbetspartners!

Klicka på loggan för att komma till vår partnersida.

Vill Ni också vara med och stötta vårt projekt klicka här.

 

,

Aruba

DSC_0031_redigerad-1.jpg

Stor leguanhane som snällt visade sitt gap med vassa tänder   

Tillbaks till startsida loggböcker  

5:e April

Oranjestad

I gryningen siktade vi Aruba. Vi fick reva lite under natten för att inte komma fram för tidigt. Ett tag var vi uppe i över 7 knop med bara genuan uppe. Var rätt rulligt i natt så sömnen blev väl sådär för oss alla 3 men annars fin seglats.

När man anländer till Aruba skall man klarera in. Här är man tvungen att lägga till i en tråkig komersiell hamn söder om Oranjestad men inklareringen hos imigration o tull tog bara rekordsnabba 30 minuter Så det var värt att gå in där o få det snabbt avklarat.

Vi ankrade på en ankarplats vid flygplatsen. Här var det grunt och vår crusingguide sa tokfel plats att ankra på. Som tur var så ankrade vi först på ett ställe o tog jollen in till den anvisade platsen o upptäckte att det bara var 30 cm vatten där! Så vi låg kvar där vi ankrat först, där satt ankaret bra och vi visste att det skulle bli mycket vind att vänta.

Jollen in till stranden o promenad till stan. Här är det ett shoppingparadis för dollarstinna turister! Rolex, Gucci, Diamanter...... Ja allt du kan tänka dej o lite till.

DSC_0018-1-4.JPG

Alla stora märken finns här

DSC_0014_redigerad-1-3.jpg

För ankar vi flygplatsen

DSC_0006_redigerad-1.jpg

Leguaner överallt

6:e April

Det blåser på

Vindbyar på över 30 knop och 200 meter in till stranden. Då kan man bli blöt i jollefärden in till stranden. Men det gick nog rätt bra ändå. Är jobbigt att gå omkring i blöta saltindränkta klabbiga kläder.

Tog även en jolletur ut till revet för att kolla in men denna gång i badkläder. Tur var väl det för halva jollen var full i vatten. Snorklingen var inte bra i det nu grumliga vattnet.

Vinden skall hålla i sig i nästan en vecka så det var skönt att konstatera att ankaret satt som berget o inte flyttat på sig alls.

DSC_0010_redigerad-1-2.jpg

Shoppingcenter överallt

DSC_0010-1.JPG

Stor hane ca 1,5 m lång

DSC_0019-2-3.JPG

Marinan mitt i stan

7:e April

Lång vandring på ön.

När vi lämnade Curacau upptäckte vi en vattenläcka i sjövattenpumpen. En av tätningarna hade pajat o lite vatten droppade ur i avsett ett hål så man skall se om packningen gått sönder. Surfade runt o hittade en Volvo Penta återförsäljare på ön. Vi knatade iväg tidigt innan värmen satt in på allvar och gick nog en halv mil innan vi var framme. Självklart hade han inte vad vi behövde utan hänvisade oss till Reinissance marinas butik som ev kunde ha. Marinan ligger i centrum ca 500 meter från vår ankarplats. Knatade tillbaks igen och fick trevlig hjälp på marinan som konstigt nog hade ett servicekit stående på hyllan.

Hemma igen plockades pumpen isär och de nya packningarna passade fint, så nu är det tätt igen.

Sen vilade vi våra brännheta fötter ombord...

DSC_0015-2-5.JPG

Mer juvelerare

DSC_0025-7.JPG

Finns överallt

DSC_0002-4-2.JPG

Kryssningfartygen vid kaj på Aruba

8:e - 10:e April

Aruba, Aruba

Vinden håller i sig. Blåser konstant ca 12 m/sek och i byarna upp emot 16-17. Ankaret har grävt ner sig så det sitter o vi kan lita på det.

Vi gjorde en bussutflykt till en strand på västsidan. Då åkte vi igenom hotellkomplexen som är gigantiska och exklusiva, kul att se men kanske inget för oss.

Stranden var sådär med grumligt vatten. beror väl på vinden och den kraftiga sjögången.

Hemma i stan igen så kollade vi in shoppingen... Billigt i fönstren :-)

Vi reparerade även vår tuta som sitter i mesanmasten. Klättrade upp i blåsten och tog ner den för att kunna skruva isär den helt. När vi satte ihop den så funkade den fint igen. Hade väl fastnat på något sätt.

Långa promenader på den glödheta asfalten. Konstigt att flipfloppen håller, haha!

En sak som vi slås av är att Kustbevakningen åker runt i en stor RIBbåt här på nätterna med släckta lanternor i full fart i mörkret. Tycker detta är oansvarigt även att de säkert menar att det är i tjänsteutövning. Skulle man bli närmad av en sådan båt mitt i natten kan man ju lätt tro att det är pirater o vad som helst kan ju hända.

DSC_0007-6.JPG

Lokala ölet bryggs på avsaltat havsvatten

DSC_0009-5.JPG

Surf & Turf

DSC_0017-2-3.JPG

Dans under Bon Bini festivalen

DSC_0027-3-4.JPG

Tältläger på stranden, påsktradition

11:e - 16:e April

Påskförberedelser

Vi tog en minibuss till Budget marine där vi handlade lite smågrejor. Det ligger precis bredvid vattenanläggningen här på ön. Där utvinner de färskvatten från havsvatten. Lite roligt är att här ligger även Balaschi som är bryggeriet här på Aruba. Här brygger de ett gott öl på vatten från vattenanläggningen. Hemma gör vi stor sak av vilken källa vattnet kommer ifrån, naturligt, äkta osv.. Här gör de samma sak fast det är industriellt framtaget vatten.

Dagarna löper på med lite fix ombord och en rejäl tur in till stan per dag.

En kväll var vi på restaurang o käkade gott, Surf & Turf med oxfilé o räkstjärtar smakade underbart.

På vår strand började de montera tält helt plötsligt. Frågade en gubbe vad som händer. Fick till svar att här på Aruba firar man påsken genom att familjerna tältar på stränderna. De skall bo här under ca en vecka o umgås och bada. Men inte på långfredagen då går de inte i vattnet. Skall bli kul att gå en tur på stranden och känna atmosfären.

En kväll var vi på Bon Bini festival. Det är ett arrangemang som turistbyrån står för här en gång i veckan. Mycket dans och musik samt berättande om Arubas traditioner. Var en  kul och billig kväll.

Gerth skall åka hem den 17:e därför avslutades hans vistelse här med påskmiddag på onsdagskvällen. Vi hade hittat Holländsk sill som vi la om i ny svenskare lag. Köttbullar, ägghalvor, gräddfil, hackad lök, gott bröd, kokt potatis, och räkor i vitlök. Till detta svensk snaps. Smakade fint o gav påskkänsla.

DSC_0042-4.JPG

Härlig röd himmel

DSC_0046-2-3.JPG

Påskmiddag, Gerths sista kväll ombord

Till nästa loggbok

All text & bild © Hans & Agneta Palmberg, Future Winds. Kontakt