Partners:

Våra samarbetspartners!

Klicka på loggan för att komma till vår partnersida.

Vill Ni också vara med och stötta vårt projekt klicka här.

 

,

Sjötorp - Göteborg

Midsommarfirande i Sjötorp

20:e - 22:a Juni

Vi hade hela tiden bestämt att vi skulle stanna i Sjötorp några dagar. Detta för att kunna ta det lite lugnt men också fira midsommar där. Vi tror att ute i Vänern är nog hamnarna fulla till midsommar. I Sjötorp är man ju fortfarande kvar i Göta Kanal så här finns ju plats.

Louise kom på torsdagskvällen o stannade över hela helgen. Christer o Nina kom på midsommarafton och vi hade en trevlig kväll tillsammans med sill, nubbe & grillat.

Lördagen ägnades åt handling i Mariestad och skruvande på högtryckspumpen till watermakern. Vi hade monterat denna lite snabbt innan avseglingen från Jönköping men kom sedan på att den skulle monteras på ett annat ställe. Bara att göra om...

Lördagskvällen blev det filmkväll - mysigt :-)

DSC_0005-5.JPG

DIANA passerar

DSC_0016-2-2.JPG

Majesill, hackat ägg, brynt smör... MUMS!

DSC_0023-8.JPG

Trevlig midsommar:-)

DSC_0018-6.JPG

Härligt midsommarväder

DSC_0020-3.JPG

Tårta - SJÄLVKLART

DSC_0025-6.JPG

Självklart stor flaggning över topp

DSC_0030-5.JPG

Sik redo att rensas

Mot Spiken

23:e Juni

Vi har under ett tag haft problem med att motorn inte startat så där snabbt som vi velat. När vi legat still några dagar har vi inte fått igång den alls utan fått koppla över till ett annat batteri. Vi trodde att något tjuvdrog ström på batteriet så nu hade vi kopplat bort allt för att se vad som hände med garanterat fulladdat batteri. Samma strul -motorn strejkade... Hm hm. Stor felsökning blev det o tillslut hittade vi felet. En brytare för att koppla bort minus till motorn hade det blivit dålig kontakt i som blev varm. Denna byttes till en vi hade i reserv o vips var allt som det skulle igen. Skönt!

På eftermiddagen kom Johan, Maria & hunden Stella av rasen Lagotto, som är ny besättning och skall vara med till Göteborg. Efter siklunchen begav vi oss iväg mot Spiken. Ibland ösregn o ibland sol men utan vind puttrade vi iväg 35 Nm till spiken där vi anlände kl 21.00 då vi käkade förberedd middag.

DSC_0036-3.JPG

Bara att äta

DSC_0038-4.JPG

Vacker fyr i Vänern

DSC_0043-4.JPG

Maria & Stella på fördäck

Trollhättan

24:e Juni

Gav oss iväg strax innan 9. Gick i den trånga farleden genom Strömsundet, mycket vackert.

Lång färd över Vänern. Seglade i början hyfsat men fick sedan en ordentlig stormby över oss. Fick reva i all hast i ösregn... Sen blev det naturligtvis rak svag motvind så det var inte lönt att fortsätta längre utan fick fortsätta för motor för att komma fram. Anlände till Trollhättan kl 18,30

DSC_0063-1.JPG

Johan slussar

DSC_0058-3.JPG

LAYA i gästhamnen i Trollhättan

DSC_0067-1.JPG

Stella jobbar hårt

Göteborg

25:e Juni

Kastade loss efter kl 9. Slussningen nedför i Trollhättans slussar gick finfint. Färden i Göta älv är vacker ibland med fina hus och kossor på åkrar att titta på. Men ibland är det tröttsamt att bara köra mellan två märken som står med 100 meters avstånd.

På vägen var vi tvungna att stanna till för att släppa i land Stella som behövde uträtta lite behov iland. Hittade fina bryggor att lägga till vid straxx innan Göteborg.

Vi fick vänta ett tag vid Marieholmsbron på ett fraktfartyg som kom norrifrån som vi slog följe med genom Göta älvsbron också.

Anlände till Lilla Bommens gästhamn strax efter 18.00. Där mönstrade Maria, Johan & Stella av. Vi tog en promenad o slappade ombord.

Nästa loggbok

DSC_0077-2.JPG

Göteborg... 3 kända profiler ;-)

All text & bild © Hans & Agneta Palmberg, Future Winds. Kontakt