Partners:

Våra samarbetspartners!

Klicka på loggan för att komma till vår partnersida.

Vill Ni också vara med och stötta vårt projekt klicka här.

 

,

Sverige

Denna loggbok ser lite annorlunda ut. Inte så mycket att skriva om vår Sverigevistelse men vi vill ändå uppdatera er lite så ni vet vad vi gör på hemmaplan.

Tillbaks till startsida loggböcker  

16:e Februari till 1:a Juni

Sweden here we come!

Vi flög hem med Emirates, ett flygbolag vi verkligen kan rekommendera. Bra mat och fin underhållning med stora bildskärmar o 2000 filmer att välja mellan. Mellanlandning i Dubai och sedan vidare till Kastrup. Därefter tåg hem till Jönköping. Där mötte Familj och vänner som gav oss skjuts hem med väskorna till Agnetas pappa som vi bodde hos en natt. Kul att träffa familjen igen!

Dagen efter så flyttade vi in i vår kompis Tinas lägenhet på Torpa. Hon bor i sin sommarstuga o lånade snällt ut sin lägenhet till oss när vi är hemma.

Dagar, veckor o månaderna gick fort. Vi trivdes bra i lägenheten o att ha en fast punkt i tillvaron. Vi hade ju bott nästan 4 år ombord på LAYA o en säng som står still kan ibland kännas konstigt.

Föreläsningarna gick bra, men vi har möjlighet att hålla många fler på företag där vi vill berätta om hur vi nådde våra mål under 12 år innan avseglingen. Men vi hoppas på hösten och kickoffer där vi kan ställa upp.

Hasse fick förfrågan att hålla 2 st navigationskurser på Medborgarskolan i vår och de gick fint.

Agneta blev snabbt inlotsad på sitt gamla jobb på ambulansen där ett stort behov fanns efter erfaren personal. Där kan hon jobba precis hur mycket som helst...

Hasse började jobba extra som kock på Golfrestaurangen på Kättilstorp, Jönköping Golfklubb. Snacka om ömma tår o ont i ryggen.. men efter några veckor så funkade detta fint också.

Agneta dammade även av trombonen o spelar i Norrahammars musikkår, konserter o marscher.

Tillslut har vi fastställt vårt schema för vintersäsongen i Thailand så nu kan vi ta bokningar...

Annars mest ett vardagsliv o det kan ibland vara skönt också haha...

IMG_0031_redigerad-1-1.jpg

Klara för föreläsning på Scandic Jönköping

IMG_0083.JPG

Klara för föreläsningar o heldag på Motala Båtvarv

IMG_0050_redigerad-1.jpg

Full fart på raggmunkssteket...

_DSC8509_redigerad-1.jpg

Radio City Music Hall - imponerande

_DSC8507_redigerad-1.jpg

Lobbyn var gigantisk

New York, New York..

Louise vår dotter har läst i USA i 4 år till fotograf. Sista 2 åren på School of Visual Arts i New York där hon studerat till fotograf. Självklart åkte vi över i maj för att vara med på examen. Detta var första gången som hela familjen var samlad sedan Juni 2013 då vi avseglade från Sverige.

En otrolig upplevelse att få vara med på examen som hölls i Radio City Music Hall på 6:e avenyn i New York. Fullsatt med 5900 sittplatser. Vilken känsla att få se Louise gå upp o ta emot diplom med hedersbetygelser.

Sen följde några dagar med besök runt Manhattan och några riktigt fina restaurangbesök med härlig mat. Vi hann även med ett 60 årskalas i New Jersey innan vi åkte hem till Jönköping igen.

_DSC8551_redigerad-1.jpg

Hela familjen samlad

_DSC8665_redigerad-1.jpg

Hela "Svensk" gänget. Examensmiddag på Irvington

_DSC8597-kopiera.jpg

Louise utanför Radio City Music Hall

_DSC8680.JPG

Utsikt från vårt boende via Airbnb

_DSC8701_redigerad-1.jpg

Norra Centralpark by night

Till nästa loggbok

All text & bild © Hans & Agneta Palmberg, Future Winds. Kontakt