Partners:

Våra samarbetspartners!

Klicka på loggan för att komma till vår partnersida.

Vill Ni också vara med och stötta vårt projekt klicka här.

 

,

Om oss

 

 

När vi träffades i november 1983, cirkulerade mycket runt resor och dykning. Agneta var nyss hemkommen efter 1 års vistelse i USA. Hasse var då Förbundsinstruktör inom sportdykningen. Redan julen 1985 stack vi så iväg till Australien under 1 år för att dyka på Stora Barriärevet. Under denna tid fick vi båterfarenhet, bland annat ombord på briggen Golden Plover. Vi seglade också på The Scheherazade på en dykresa 10 dagar utefter Barriärrevet norrut från Cairns.

 

Efter hemkomsten från Australien hade vi ett vägskäl att ta ställning till. Skulle vi emigrera till Australien där vi blivit erbjudna arbete, eller bosätta oss i Sverige och bilda familj. Det blev det senare och 1987 föddes Tobias. Några år senare 1993 föddes Louise. Under denna tid bodde vi i en röd liten stuga på landet utanför Jönköping som sen byttes mot en villa, centralt i Jönköping.

 

Eftersom att vatten och resor har varit centrala delar i våra intressen är det inte konstigt att vi under en ljummen sommarkväll år 2001 när vi satt och pratade över ett glas vin på vår altan, föddes tanken att vi måste ha ett mål att sträva efter.

Vi hade nog på varsitt håll funderat på resor, äventyr & långsegling. Men detta hade inte framkommit så konkret förrän denna ljuvliga sommarkväll.

Väldigt snabbt hade vi som den naturligaste sak i världen kommit överens om vår framtid. Vi räknade snabbt fram när vår dotter Louise skulle fylla 20 år och kan stå på egna ben. Då fattade vi beslutet att sommaren 2013 skall vi ge oss av.

 

 

 

 

 

dscf6747

 

 

 

2009 08 23_urbans_9195_redigerad-1

Foto: Urban Lindström

 

 

Detta kan väl ses som ett konstigt beslut: Småbarnsföräldrar med dålig ekonomi och ingen egen båt, beslutar sig för att segla jorden runt! Men vad spelar det för roll… Hinder är till för att övervinnas och ALLT går om man bara vill!

 

Sagt och gjort, planeringen började. Mycket fokuserade i början runt ekonomi. Hur skall vi ha råd? Vi fann att vårt hus var lösningen! Vi bodde mellan 1996 och 2009 i en villa på Rosenlund i Jönköping. Denna köpte vi rätt i tiden då priserna ännu inte skjutit i höjden. Tanken var att vi skulle sälja huset och ta vinsten och köpa en båt för pengarna. Sommaren 2009 gjorde vi slag i våra planer och köpte S/Y LAYA på Öckerö utanför Göteborg. Samtidigt sålde vi vårt hus och flyttade in i en 3 rums lägenhet på Kålgården i centrala Jönköping.

 

Seglingsvana hade vi väl lite grand, dock inte tillräckligt. Så vi har försökt att segla med vänner och bekanta på deras båtar när de velat ha sällskap eller hjälp. Hösten 2006 så läste vi och tog Skärgårdsskepparintyget. Våren 2008 Kustskepparintyget och VHF.

 

Allt eftersom vi har funderat på denna resa har vi kommit fram till att vi vill ta emot gäst besättning. Detta för att vi tycker att det är intressant att träffa nya människor. Kanske är också DU sugen på att i framtiden mönstra på!

All text & bild © Hans & Agneta Palmberg, Future Winds. Kontakt