Partners:

Våra samarbetspartners!

Klicka på loggan för att komma till vår partnersida.

Vill Ni också vara med och stötta vårt projekt klicka här.

 

,

Kommunikation

Kommunikation med familj och vänner hemma i Sverige blir ju väldigt viktig när man varit borta ett tag. Vi vill här dela med oss av några av våra komunikationsvägar. Inga revulotionerande saker presis men kanske vi kan bidra med något...

Tillbaks till startsida Tips & Trix 

Wifi / Internet

Iland eller kustnära där vi ju är en stor del av tiden har vi hittat en lösning som vi tycker fungerar bra.

Vi har köpt en aktiv wifi antenn med förtärkare som kan plocka upp ett öppet eller ett nätverk där vi har lösenordet på flera kilometers avstånd. Denna skapar även ett eget trådlöst nätverk ombord så att alla ombord kan använda samma wifinät. Finns flera olika sorter att köpa utomlands. Vår heter The Wirie. Ibland kan det dock vara svårt att hitta nät även med denna. Vi brukar därför också köpa ett SIM kort till mobiltelefonen med internetuppkoppling. På så vis så kan vi använda denna när inga andra nät finns att tillgå.

DSC_0174.JPG

Vår The Wirie monterad i mesanmasten

SKYPE

Är ett fantastiskt bra telefoniprogram. Det har en massa ytterigare funktioner som inte så många tänker på. Man kan skaffa ett SKYPE konto där man kan sätta in pengar att användas att ringa för till fasta abbonemang o mobilnummer  till en billig penning. Sen kan man skaffa ett SKYPEnummer, vilket innebär att vi har ett Svenskt telefonnummer 031-3607711. När vi ringer på SKYPE så presenteras detta nummer. Folk kan också ringa på detta nummer till oss förutsatt att vi har wifinät. Mycket praktiskt när man skall ha tag i myndigheter, boka läkarbesök inför ev hemresa o dyligt. Samt att nära o kära hemma som inte har SKYPE kan ringa till oss var vi än är nästan gratis (lokalsamtal). Vi betalar 50:-/månad för SKYPEnumret. Vilken känsla det är när någon ringer

Skype.jpg

SKYPE ringa billigt...

Facebook

Nästan alla har väl ett FB konto. Vi använder messengerfunktionen flitigt och kan "prata" med våra barn löpande via textmeddelanden gratis. De gillar ju att kommunicera på detta viset så för dem är det helt naturligt. Vi har även en facebook sida där vi via vår mobiltelefon kan lägga ut snabba uppdateringar och foton direkt när saker händer. Mycket populärt.

www.facebook.com/Futurewinds

Här läggs även aviseringar om uppdatering av vår hemsida ut.

Facebook.jpg

Facebook snabba uppdateringar

Hemsida

På vår hemsida skildras den officiella verisionen av vår seglats.

Vi har här valt att jobba i ett eget loggboksformat med kapitel som kan läsas uppifrån och ner.

Uppdateringar kommer med ca 2 veckors intervall eller när något viktigt har hänt. Uppdateringar aviseras via en sändlista där intresserade får prenumerera på uppdateringar.

Våra loggböcker innehåller mycket bilder, som vi tror är viktigt. På hemsidan finns också mycket annan information.

Hemsida.jpg

Vår hemsida

All text & bild © Hans & Agneta Palmberg, Future Winds. Kontakt