Partners:

Våra samarbetspartners!

Klicka på loggan för att komma till vår partnersida.

Vill Ni också vara med och stötta vårt projekt klicka här.

 

,

Andalusien

IMG_E1843.JPG

På strandpromenaden i Estepona    

Tillbaks till startsida loggböcker  

19-21/11 Jerez

Vi passerade tillbaks in i Spanien och fortsatte vår färd till vi kom till Jerez. Den är Sherryns huvudstad för det är nämnligen härifrån den kommer.

Hittade en nybyggd fin ställplats vid ett köpcenter utanför staden. Det första uppdraget blev att fylla på vårt spanska mobila internet. Hur smidigt som helst! Bara att knata iväg till Movitel och betala 20 euro så hade vi 140 Gb att förbruka i 4 veckor. Sen blev det hockeykväll då vi fick se HV71 besegra Malmö.

Dagen efter vandring in till stan där vi hade hittat TIO PEPE som är en stor sherryproducent. De har sin stora anläggning mitt i stan där de har visningar. Men denna dag endast på spanska så det fick vi hålla till godo med. Kanske vi inte fattade allt men det var kul att först åka litet tåg runt anläggninge. Sedan vandra runt bland alla vinfat som lagras i de gigantiska lagren med jordgolv för att hålla lagom luftfuktighet. Det blev det provsmakning av två sorters sherry med lätt tilltugg.

När vi var klara så uppsöktes centrum där det var ett kul folkliv på söndagen då alla satt ute o käkade lunch och umgicks. Sedan en livekonsert i parken med ett kul spanskt tjejband som spelade lysande.

Dagen efter blev shopping på det gigantiska shoppingcentret... eller ja vi kollade runt i alla fall och "julhandlade" på IKEA där det även blev köttbullar till lunch. Lite konstigt dock att de inte hade potatismos utan bullarna serverades i djup tallrik med pommes frites. När vi bad om lingon tittade de suspekt på oss och fnyste lite innan de la på varsin liten sked.

IMG_E1803.JPG

Tio Pepe Sherry

IMG_E1787.JPG

Fat i mängder lagras i stora lager med jordgolv

IMG_E1784.JPG

Karta över var sherryn härstammar från

IMG_E1800.JPG

De två sorterna vi provade

IMG_2314.JPG

Kanske en jultröja...? Tror inte det!

22/11 Gibraltar

Färden fortsatte mot sydost. Vi hade tänkt att stanna på en liten parkering i en nationalpark men när vi kom dit så lockade det inte längre... dammig grusplan, inga människor utom vakter som passerade var 5:e minut och åkte in genom en grind?

Vi åkte vidare till Gibraltar där vi parkerade vid marinan på Spanska sidan. Cyklandes passerade vi gränsen där passen visades upp innan vi blev insläppta till det Brittiska imperiet. Jättekonstigt med ett litet England där Bobbies med sina hjälmar patrullerar och Fish and Chips serveras på varje pub. Valutan är pund men de kör på höger sida o tur är väl det..

Vi skyndade oss och tog linbanan upp till toppen av Gibraltar klippan. Fantastisk utsik över både Atlanten och Medelhavet. Aporna som bor här på klippan levde sitt egna liv och hoppade runt o jagade varandra tack o lov utan att bry sig om oss i alla fall.

Nere i stan så var vi ju tvugna att käka fish and chips på en pub. Inte direkt en smaksensation men nu var det gjort i alla fall.

Hemfärden på cykel i mörkret var spännande. En hektisk trafik och förvirrande svängar i kösystemet ut ur Gibraltar och in i Spanien gjorde att vi knappt hittade bilen igen även att vi hade Google Maps.

IMG_E1826.JPG

Gibraltars flagga som verkar ha lånat lite från Jönköpings?

IMG_E1836.JPG

De berömda aporna på Gibraltarklippan

IMG_E1832.JPG

Fantastisk utsikt

VIEI0929.JPG

Brittiskt pubbesök

IMG_E1860.JPG

Orkide utställningen i Estepona

23-24/11 Estepona-CAMPING

Efter vi lämnat Gibraltar körde vi utefter medelhavskusten och stannade på en enligt uppgift fin parkering vid en strand. Tog en vandring utefter stranden i vattenbrynet innan vi gick tillbaks o fixade lunch. Men nu brast det!! En sketen lutande grusplan med hippiefamiljer som dumpade sin skit överallt är väl inte riktigt vad vi tänkt oss! Nu fick det vara nog. Vi drog direkt o checkade in på en fin camping väster om Estepona för 2 nätter. Nu behöver vi ha lite bekvämligheter och trevlig omgivning.

På eftermiddagen avnjöts solnedgången med lite god mat på strandpromenaden. Lite udda var den konstiga tunnlen under motorvägen man var tvungen att passera för att komma ner till stranden.

Dagen efter cykeltur på strandpromenaden 7 km in till Estepona. Där uppsöktes Orchidarium Estepona en fantasisk fin orkide utställning som är störst i Europa. Väl värt ett besök.

Vi slog en signal till våra kompisar Ludde & Lotta som bor härnere. Så roligt  att de tyckte att vi skulle komma hem till dem i morgon kväll på grill. Det skall bli kul!

Kvällen blev det pizza i bilen. Har kommit på ett sätt att baka pizza i våran ugn. Blir faktist riktigt bra även om det är lite fusk.

IMG_E1846-2.JPG

Orkideer i alla former

IMG_E1874.JPG

Fuskpizza

IMG_2371-2.JPG

Den läskiga tunnlen, förbjudet att gå men alla använder.

25/11 Svensk middag.. Puerto Banus

Vi lämnade campingen och passade på att fylla gasol på en välbelägen mack. Nu har vi lärt oss och fyllningarna går smidigt.

Körde in till Puerto Banus och försökte hitta en parkering.. hahahaha! Visst det kan man ju prova med! Inte ens en liten bil finns det plats för så til lslut hamnade vi utefter gatan i ett bostadsområde ovanför stan. Där hitrtade vi en längsgående plats vi kunde stå på några timmar.

Kl 16:00 skulle vi vara hemma hos Ludde & Lotta. De hade skickat en plats där det fanns parkering utanför deras boende. Blev bra plats närt vi kört upp framhjulen på trottoaren och sedan upp på våra klossar då stod vi rakt o fint men såg nog kul ut.

Kul att träffa gamla kompisar o det blev en trevlig kväll med god mat o många skratt. Utsikten från deras balkong var magisk och 3 länder kunde man se. Spanien, Gibraltar och över till Marocco.

IMG_E1887.JPG

Ludde, Agneta & Lotta- Kul att träffas

IMG_E1881.JPG

Tittar man noga ser man 3 länder

IMG_E1893.JPG

Stortvätt

26-27/11 Ronda

Ludde & Lotta tipsade om Ronda en stad uppe i bergen så vi drog dit efter frukost. Över bergskjedjan på över 1100 meter på slingrig väg med häftig utsikt. Vägen är populär bland hojåkare som bränner på rätt friskt o ligger ner i kurvorna. Lite läskigt ibland när de drar om med ett vrål. Vi stannade på en liten vägkrog o fick kaffe och bröd med olivolja och krossad färsk tomat. Supergott o allt för 6 euro för 2.

Hittade en fin välordnad ställplats där vi tog in och först ställde till med stortvätt innan vi lyfte ner våra cyklar. Begav oss in till stan för att se den dramatiska bergsklyftan som är över 100 meter djup som delar stan med en gammal bro över. Mycket vackert och vädret var det bästa tänkbara så vyerna blev många. Middag på en liten restaurang innan hemfärd till hockeykväll då HV besegrade Brynäs på bortaplan.

Dagen efter knatade vi runt igen. Denna gång hade vi lärt oss att parkera cyklarna o gå i innerstan istället för att släpa med dom. Nu gick vi ner till den äldre bron och följde klyftan upp till centrum. Man kan fråga sig hur de byggde allt detta utan moderna maskiner?

IMG_E1906.JPG

Bron över den 100 meter djupa klyftan

Ronda-panorama-2.jpg

Panoramabild från Ronda     

IMG_1907.JPG

Den djupa klyftan som delar staden

IMG_E1900.JPG

Så vackert

IMG_E1911.JPG

Den äldre bron över klyftan

IMG_E1915.JPG

Selfie måste man ta ibland

28/11 Coin

Spännande bilkörning genom Sierra Nieva ett bergsområde på vägen från Ronda. Höga berg och strålande vyer.

Vi stannade till i den lilla staden Coin som hade en fin gratisplats som vi kunde stå en natt på.

29-30/11 Fuengirola - Malaga JUL

Vi åkte till våra kompis Christer som bor härneremed sin hund Morris i en jättefin villa centralt belägen nära stranden. Han ville vi skulle komma o hälsa på o självklart passade vi på, alltid kul att träffa vänner när vi är på resande fot. Precis mitt emot hans villa fanns ett för säsongen stängt hotel där vi kunde parkera gratis - Jättebra!

Christer bjöd på lunch innan vi tog tåget in till Malaga för att titta på deras berömda julbelysningsshow. En fantastik 20 minuter lång show med millioner lampor som blingar till musik. Svårt att beskriva men kolla videon här nedan.

Efter showen middag på restaurang innan tåget hem igen.

Morgonen därpå tidig uppstigning för att se soluppgången innan frukost hemma hos Christer. Sedan långpromenad utefter stranden innan lunch.

Flyttade sedan bilen till stor parkering mitt i stan för vi vågade inte stå kvar på hotellet längre...

IMG_E2429.JPG

Fin soluppgång

IMG_E2406.JPG

Christer fixar lunch

Video från den fantastiska julbelysningen

Till nästa loggbok

All text & bild © Hans & Agneta Palmberg, Future Winds. Kontakt