Partners:

Våra samarbetspartners!

Klicka på loggan för att komma till vår partnersida.

Vill Ni också vara med och stötta vårt projekt klicka här.

 

,

Nyår - Norrut

IMG_E2177.JPG

Vår plats på Camping Bahia Santa Pola     

Tillbaks till startsida loggböcker  

27-30/12 Mellandagar med utflykt/er

Vi vill ju gärna se oss om så vi tog bussen in till Alicante. Alltid kul att se nya städer och lite spännande var ju att Ocean Race startar i Alicante den 15:e januari så förberedelserna var i full gång. Hade varit kul att se starten på plats men tyvärr... det får bli en annan gång.

Lite fix med bilen blev det också. Monterade en batteriladdare till startbatteriet så nu blir det bra laddning i det med.

Passade också på att ta en busstur till Torrevieja. Där blev vi bjudna på goda våfflor av Nettan o Jocke som har ett hus där. Alltid kul att träffa kompisar hemifrån o få lite skvaller från Jönköping. Torrevieja har en fin strandpromenad med massor av restauranger och mycket svenskar.

Hemma i Santa Pola blev det handling av div delikatesser som vi ville ha med hem.

En av kvällarna frågade våra trevliga grannar om vi ville följa med ut o äta - Själkvklart ville vi det. Vi var ett gäng på 14 pers som knatade iväg till en asiatisk restaurang de gillade. Förrätt vårrullar eller soppa, sedan välja stekt ris eller nudlar. Varmrätt massor av olika rätter att välja på Agneta tog Sichuan Duck o Hasse wokad biff med lök. Till dessert serverades glass. Dryck som ingick var en halv flaska vin/pers. Till desserten bjöd de på brandy eller Baileys. Allt till det billiga priset 105 kr/pers!! Dessutom ombjudning av Brandy/Baileys. När vi betalat o lämnat frikostigt med dricks så damp det ner några flaskor vin till... Haha kul och trevlig kväll.

IMG_2167.JPG

En Ocean race båt i rondellen

IMG_E2179.JPG

Rosépeppar växer vilt

IMG_E2170.JPG

Trevlig kväll med våra campinggrannar

IMG_E2183.JPG

Fisk o skaldjursbuffén till nyår

31/12 Nyårsafton

På förmiddagen fortsatt handling inför hemfärden. Packade ihop det mesta så det skulle gå snabbt att komma iväg dagen efter.

På kvällen hade vi bokat på Kinakrog tvärs över gatan som hade nyårsmeny där allt ingick. Obegränsat med mat och vin hela kvällen för 550 kr /pers.+ en kasse med Cava, nyårshattar,tutare o plastboa. Fin fisk och skaldjursbuffe där man plockade till sig vad man ville ha och lämnade till kocken för tillagning. Blev ju både languster, gambas, kammusslor och andra delikatesser. Tolvslaget firade vi hemma på campingen där vi hoppades se lite fina fyrvertkerier.

IMG_E2188-2.JPG

Nyårsrestaurangen

IMG_2185.JPG

Kocken brassade till vad du önskar

IMG_2193.JPG

12 slaget

1-4/1 Norrut

Vi packade ihop det sista och betalade vår räkning på campingen. Det har faktiskt varit en fin avslutning på resan och vi har träffat några trevliga grannar som vi umgåtts med under Jul & Nyår.

Vi lämnade och satte kurs norrut på AP-7. Kilometrarna rullade på bra och vi hittade en liten ställplats norr om Barcelona som passade fint. Var ju bara att titta lite på TV och sedan sova.

Morgonen därpå gav vi oss iväg kl 08:00 när ställplatschefen kom för att öppna grindarna. Körandet gick fint och rätt som det var så var vi i Frankrike.. Hittade en plats i en liten by där vi stod fint över natt. Nästa dag passerades gränsen till Tyskland och övernattning norr om Köln. Sista dagen hade vi 40 mil till Kiel och färjan. Då är man glad att vi stått på så vi inte behöver stressa sista dagen. Sista biten gick i ösregn och kraftig blåst. Men det gick fint upp till Kiel och färjeläget. Vi hade bokat färja Kiel-Göteborg då vi räknat ut att det kostar faktiskt nästan samma som att ta färja till Damnark och bron o sedan köra upp genom Sverige hem.

IMG_E2645.JPG

Öde restaurang på Kielfärjan

IMG_E2201.JPG

4-5/1 Hemåt

Vi körde ombord på färjan och fick en fin hytt med havsutsikt... haha kolsvart ute. Vi hade bokat buffén så vi passade på att äta lite gott innan vi hamnade i slafen o kollade på TV en stund innan vi somnade vaggade till sömns av kulingen som blåste ca 15-20 m/sek. Natten var lugn även om vi vaknade några gånger av sjögången men inget som störde oss precis.

Frukostbuffén var god och mättande innan vi anlände till Göteborg.

En snöstorn hade dragit fram dagen innan så vi fick köra försiktigt hemåt för det var lite halt. Så vi var glada över våra nya allvädersdäck.

Anlände till Jönköping och lastade ur hela bilen. Helt sjukt vad grejjor det rymms i en husbil. Men tillslut var allt uppburet och detta äventyr var över.

IMG_E2644.JPG

Vår hytt med havsutsikt

IMG_E2646.JPG

Vinterväg sista biten

IMG_E2206-2.JPG

Del av vår packning

Ekonomi

Här kommer vad VI Har haft för kostnader för denna tripp på 3 månader. Naturligtvis skiftar det för olika bilar och hur mycket man vill stå på dyra campingar... Men kan ju ge en uppfattning om kostnader.

Vi lämnade Sverige 22/9-22 och återkom 5/1-23

Vi har kört 9287 km Förbrukat 971.85 liter diesel = 1,06 liter / mil i snitt

Bränslekostnad: 19110:-

Gasol: 1462:-

Ställplats/camping: 7326

Vägtullar: 4316:-

Färjor / broavg: 6206:-

Totalt reserelaterat: 38420:-

Tillkommer

Ombyggnad elsystem: 7000:-

Nya allvädersdäck: 11480:-

Vi redovisar inte våra privata kostnader som livsmedel och restaurang besök.

All text & bild © Hans & Agneta Palmberg, Future Winds. Kontakt