Partners:

Våra samarbetspartners!

Klicka på loggan för att komma till vår partnersida.

Vill Ni också vara med och stötta vårt projekt klicka här.

 

,

Skrivare/Scanner

Tillbaks till startsida Tips & Trix 

Vi har en skrivare med scanner ombord. Underlätter väldigt då man kan skriva ut besättningslistor klara för imigration och slippa stå på ett svettigt kontor o fylla i papper för hand som blir oläsliga av svettdropparna :-)

Kan också vara bra att scanna in papper från olika hamnar o spara i datorn. Vid problem så kan dessa tas fram igen.

När det kommer ny besättning så måste de lämna ett crewjoining letter till imigration på flygplatsen då de inte har en returbiljett ut ur landet. Dessa framställer vi genom att skriva ut dessa. Skriva under med namnteckning, stämpla med vår stämpel och scanna in dem som en PDF fil. Då kan denna skickas per mail till besättningen som kan skriva ut den och visa upp ett tillsynes officiellt papper. Nedan visar vi exempel på Crewjoiningletter och Crewlist. Crewlisten är klickbar om Ni vill hämta hem wordfilen för att skapa egen..

Problemet kan vara att få tag i nytt bläck till skrivaren. För exempel finns inte bläck till vår skrivare att få tag i alls i Colombia, de känner inte ens till artikel nummret. Verkar som att vår skrivare är avsedd för Svensk/Europeisk marknad. Så det gäller att bunkra med bläckpatroner.

DSC_0052-3.JPG

Vår skrivare sjösäkrad ombord

CrewJoining.jpg

Förslag på CrewJoiningLetter

CREW-LIST-exempel.jpg

Exempel på Crewlist Klicka på för hel fil

All text & bild © Hans & Agneta Palmberg, Future Winds. Kontakt