Partners:

Våra samarbetspartners!

Klicka på loggan för att komma till vår partnersida.

Vill Ni också vara med och stötta vårt projekt klicka här.

 

,

Mauritius 2020

När vi ändå var på resa i södra Afrika passade vi självklart på att på hemvägen stanna till på Mauritius. Denna lilla ö ligger i Indiska oceanen utanför Madagaskar. Flyget gick från Kapstaden via Johannesburg och vi landade sent på kvällen.

IMG_2354.HEIC_redigerad-1.jpg

Grand Baie där vi bodde, i kvällsljus 

    

Tillbaks till startsida loggböcker  

Vi hade hyrt bil även här och att köra i vänstertrafik i mörkret 6 mil upp till Grand Baie visade sig vara lite jobbigt. På Mauritius har de fått rondellfnatt. Rondeller finns överallt även på motorvägarna. Efter några hundra meter var det dags igen... Tack o lov fungerar Google Maps bra så navigeringen gick bra även om vi ibland var på små smala vägar med sockerrörsfält på sidorna.

Till slut kom vi fram till vårt bokade boende. En lägenhet med balkong 5 meter från vattnet uppe i Grand Baie, den stora viken längst upp i norra delen av ön.

Lite spännande var det att hitta lägenheten. Vi hade fått foton med beskrivningar som startade från en restaurang. Lägenheten var lika fin som den sett ut på bild.

Vi gjorde utflykter på dagarna med våran bil. Tyvärr var vädret inte det bästa men vad gjorde det.

_DSC3686_redigerad-1.jpg

På utflykt till botaniskan trädgården med sina jättenäckrosor

IMG_2378.HEIC_redigerad-1.jpg

Barfotavandring i vattenbrynet

IMG_2350_redigerad-1.jpg

Dykcentret Ocean Spirit

Våra barn Tobias o Louise hade fixat en födelsedagspresent till Hasse. De hade bokat en dykutfärd med ett lokalt dykcenter. Men nånting hade blivit konstigt haha. De hade döpt om honom till Mr Gustav. Jättefin dag med två bra dyk och trevlig personal som verkligen gjorde sitt yttersta för att det skulle bli minnesvärt. Dyken var fina med bra sikt och vi dök bland annat på ett vrak. Hasse hittade även en frogfish som är lite svår att se. Dyken filmades och filmen finns här bredvid. Vid återkomsten till dykcentret överraskade de med tårta och skönsång.

En kul överraskning! Tack Tobbe o Lis!!

IMG_2364.HEIC.jpg

En fin ö på ostkusten innan turisterna lagt sig i solen

IMG_2375.HEIC_redigerad-1.jpg

På Mauritius finns många hindutempel

På ön finns väldigt många allinclusive hotel. Detta har tyvärr gjort att det kanske inte finns lika mycket restauranger som man väntar sig. De flesta turisterna bor ju på hotel och har allt serverat där. Vi bodde i en lägenhet och hade lite svårt att finna några vettiga ställen på kvällarna. Men men... helt ok ändå.

Vi besökte några vänner som bodde på ett av hotellen. Oh! vilka fina hotel det finns! De tyckte allt var toppen o det kan man förstå.

När det var hemresedags kom det vädervarningar på bilradion. En tropisk storm var på väg och vi fick SMS att vårt flyg skulle avgå 2 timmar tidigare. Detta för att hinna lyfta innan stormen med orkanbyar skulle nå in över ön. Vi lyfte och piloten drog upp högt över stormen. så vi märkte inget av den o hemresan var odramatisk

IMG_2360.HEIC_redigerad-1.jpg

I huvudstaden Port Louis

IMG_2374-2.PNG

Stormen på väg in över Mauritius               

All text & bild © Hans & Agneta Palmberg, Future Winds. Kontakt