Partners:

Våra samarbetspartners!

Klicka på loggan för att komma till vår partnersida.

Vill Ni också vara med och stötta vårt projekt klicka här.

 

,

Resan går söderut

IMG_E1180.JPG

Tillbaks till startsida loggböcker  

23/9 2022 Mot Rödby

Efter frukost och översyn av lägenheten packade vi ihop det sista och hoppade in i bilen. Färden gick söderut på E4:an ner mot Helsingborg och E6 mot Malmö. Stannade i Lomma och lagade mat Nudelkopp var smidigt o faktiskt rätt gott om man kryddar på lite extra o tillsätter en halv burk majs i varje.

Sedan for vi vidare över Öresundsbron och ner till Rödby där vi hittade en gratisplats på Park4Night som visade sig vara kanon.

Promenad runt byn och en PUB uppenbarade sig. Öppnade glatt dörren o steg in.... Men!! På små bodegor i Danmark är det RÖKNING tillåten och man fattar inte att vi stod ut förr i tiden. Nä efter 20 sekunder vände vi o klev ut o knatade hem till bilen istället. TV kväll med IDOL och pasta med köttfärssås smakade smaskens.

IMG_E1178.JPG

Nu är det dags att dra söderut

24/9 Tyskland och telefonstrul

Efter frukost och svenska TV nyheter tog vi snabb promenad och drog iväg till färjeläget. I kön så tog Hasse tag i strul med sin telefon. Den funkade inte igår när vi kom till Danmark, ville inte koppla upp sig på danska nätet. Upptäckte att vår telefonleverantör VIMLA hade stängt av utlands samtal...? Lördag... så supporten hade stängt. Jaja.. får väl klara sig ändå. Tur att vi har ett abonemang med mobilt nätverk o WIFI ombord, så bara ingen ringer så...

Färja över till Puttgarten på ca 1 timme och sedan söderut mot Hamburg. Här var det STAU i stora mått så vår navigator tog oss på en färd igenom centrala Hamburg på trånga gator och fullständig kaos hahaha.. Agneta som körde höll på att få spel. Efter 1,5 timme kom vi till slut ut på autoban igen till köerna. Tror inte vi litar på en omledning nån mer gång.

Tillslut kom vi fram till fin gratisplats i Soltau mitt i byn. Restaurangbesök eftersom det var lördag o regnade...

IMG_E1190-5.JPG

Självklar schnitzel...

IMG_E1186-2.JPG

Fin plats i Rödby

25/9 Fin förd på Autobahn

Fortsatte ner mot Koblenz där vi hittade fin gratisplats utefter Rhen. Lång promenad in utefter floden till centrum och där Rhen möter Mosel. Fin stad med mycket pampiga byggnader och ett härligt folkliv utefter floderna. Hemma igen blev det filmkväll innan vi somnade in i brummandet från flodpråmarna som stånkade fram i motströmmen precis utanför vår husbil.

IMG_E1213.JPG

Utefter Rhen

IMG_E1199.JPG

Lunchpaus utefter Autobahn

IMG_E1227.JPG

Släpp in mig!!

26/9 Vackra Moseldalen

Nu var det måndag och vår telefonleverantör Vimla hade öppnat. Nu blev det irriterande strul med deras support innan Hasses telefon tillslut blev inkopplad igen. Vi har inte gjort fel utan leverantören har strulat till det duktigt och i villervallan tagit ett antal kreditupplysningar dessutom. Konstigt då det andra nummret vi har står på Hasse med o där var allt OK. Får se vad de kan kompensera detta med?

Färden tog oss över en liten brant bergskjedja som separerar Rhen med Mosel. Vi kom sedan ner mot Moseldalen med sina vackra vinodlingar utefter sidorna ner mot Mosel.

Vi hittade en ställplats i Ernst där vi tog in. Cykeltur in till Cochem där vi vandrade runt och käkade lunch.

IMG_E1239.JPG

Cykeltur till Cochem

IMG_E1233.JPG

Fina vyer utefter floden

IMG_E1244.JPG

Torget i Cochem

27-28/9 Trier - Champagne. Jakten på dekalerna

Tyvärr var vädret inte det bästa så vi satte fart genom Moseldalen och satt i regnskurarna o tittade på de små mysiga byarna. Vårt sista stopp i Tyskland blev Trier. Där vi stannade på en stor ställplats. Promenad utefter floden där vi hittade ett valnötsträd o plockade "hatten full".

På morgonen sattes kurs mot Luxemburg där vi letade febrilt efter varningsskyltar Angels Mortes som alla bilar över 3,5 ton är skyldiga att ha i frankrike. Dessa var inte helt enkelt att hitta. På alla bensinmackar innan franska gränsen var det sagt att det skulle finnas men vi möttes bara av axelryckningar. Til lslut hittade vi en kille som skickade oss 12 km tillbaks till en trafiksäkerhetsbutik o där hade de de 3 efterlängtade dekalerna. Vis av erfarenhet om ni skall hit så skicka efter dessa hemma! Det hade varit bättre...

Efter lunch fortsatte färden mot Champagne och Agneta som var dagens kartläsare hittade en fin gratisplats med vatten och toatömmning i den lilla byn Trépail. Otroligt fin utsikt över dalen! Imorgon upptäcksfärd.....

IMG_E1276.JPG

Inte snyggt men....

IMG_E1256.JPG

Valnötter är gott

IMG_E1250.JPG

Druvor överallt

IMG_E1281.JPG

i Champagne har skörden redan varit

Till nästa sida

All text & bild © Hans & Agneta Palmberg, Future Winds. Kontakt