Partners:

Våra samarbetspartners!

Klicka på loggan för att komma till vår partnersida.

Vill Ni också vara med och stötta vårt projekt klicka här.

 

,

Baskien

IMG_1383.JPG

En gata i gamla stan i San Sebastian

Tillbaks till startsida loggböcker  

8/10 San Sebastian

När vi drog från Biarritz blev vi rekommenderade att ta en liten kustväg mellan Saint Jean De Luz och Hendaye där gränsen går. Det var en fin vägsträcka med fina vyer men lite synd att vi inte kunde stanna någonstans. De höll på med vägreparationer så allt var avstängt.

Gränsen till Spanien passerades nästan obemärkt när vi passerade bron i Hendaye.

Agneta körde denna dag o hon blev inte glad då vi kom till San Sebastian och vår navigator ledde oss in på en smal gata där endast hårstrån var emellan murar, parkerade bilar och gubbar som med stora ögon tittade på. Men tillslut kom vi fram till den för dagens planerade parkering. Agneta utbrister då att "detta är det värsta jag någonsin kört" tänk då på att hon i 16 år kört ambulans, så fattar ni..

Parkeringen vid Akvariet var det rena kaoset på. Vi lyckades få in bilen när en annan bil åkte sen satt vi o tittade på kaoset när folk nästan slogs om sina platser och en kvinna blev påkörd när hon stod och försökte hålla en plats med sin kropp. Vägen hit var så gropig så att toaletten i bilen hade skakat sönder,  så ett kugghjul hade hoppat snett. Men tur att internet finns och verktygslådan är packad. Det var fixat på en kvart.

Promenad in till gamla stan där restaurangerna ligger tätt och folk står huller om buller ute på gatorna och äter Pintxos med ett glas vin eller öl. Pintxos är den baskiska tapasen. En liten portion man pekar på i glasmontrar på barerna och får serverat på en tallrik.

San Sebastian är också en gastronomistad med inte mindre än 11 Michelin restauranger, 3 st med 3 stjärnor. Så om ni vill äta gott är det hit ni skall åka.

IMG_E1411.JPG

Pintxos Gott!

IMG_E1415.JPG

Trånga gränder i gamla stan

IMG_E1414.JPG

Utbudet är stort

IMG_E1392.JPG

Vågorna slår över till mångas fösrskräckelse

IMG_E1412.JPG

Bara att välja

9-11/10 Reparationer och vardagsliv

Vi drog västerut till små byar utefter kusten. Gratisplatser naturligtvis som det finns gott om överallt.

Vi hamnade i den lilla staden Zarautz där skulle det finnas ferreterior/järnaffärer. Vi behövde handla lite grejor då vi har haft problem med elen på ena sidan av bilen. Lampor funkar inte och även USB uttag som vi behöver. Vi hade under flera dagar felssökt detta och kommit fram till att vi har ett brott på en jordkabel (-) i taket. Denna kabel går inte att komma åt så vi köpte en ny kabel och en kabelkanal o drog den nya kabeln på undersidan av taket istället. Blev faktiskt helt ok och nu fungerar allt igen. Däremot kan man väl vara lite kritisk hur Adrias kabelhärvor ser ut. Rena fågelbon med färger kopplade huller om buller. Mycket svårt att felsöka, men tur att vi hade instrument o verktyg med så vi kunde fixa detta själva.

Vi var även hos mobiltelefonileverantören Movistar och köpte ett abonemang med 140 Gb under 4 veckor för 20 Euro så nu kan vi titta på favvo TVn hemifrån.

Nu befinner vi oss i den lilla byn Elorrio där det först var storstädning och nu dags att gå till lavanderian/tvätten för inte ens två husbilsåkare kommer undan vardagen...

IMG_1426.JPG

O det varde ljus!

IMG_1255.JPG

En av kabelhärvorna

IMG_E1422.JPG

Inte lätt att felsöka

IMG_E1423.JPG

Ny kabel i kanal i taket istället

12-13/10 Bilbao

Vi kommer att flyga hem i 12 dagar då vi har lite som vi måste vara delaktiga i. Flyg bokat från Bilbao på fredag 14/10. Men var skall vi göra av bilen?Den är ju mycket högre än en normal bil och på flygplatsens hemsida framgår kryptiskt att det finns höjd restriktioner.

Vi mailade parkeringen på flygplatsen. Första mailet... inget svar. Andra mailet som vi skrev på spanska kom svar tillbaks att all info finns på hemsidan (som vi läst men inget framgår) Tredje mailet på engelska... svar kom tillbaks att vår bil får plats på deras parkering P2 som måste förbokas och betalas. Glada bokade vi och betalade o trodde allt var löst.

Men vis av erfarenhet, så när vi passerade flygplatsen svängde vi in o ville kolla. Parkeringen på P2 - STOR skylt MAX 2,40 meter! Ringer supporten som säger att de kan inget göra... P4 där vi hade fått plats är full! Vill att vi skall maila. Svar tillbaks med instruktioner om hur man avbokar...? Ingen ursäkt eller förslag på lösning.

Som tur var kollar vi på Google maps och ser en parkering en bit bort som är privatdriven Åker dit och de säger att de kan hjälpa oss! Hoppas detta funkar i morgon när vi kommer dit.

Vi hamnar på en ställplats ovanför Bilbao med en vidunderlig utsik. Känns nästan som man flyger när man sitter inne i bilen o tittar ut. På kvällen pizzanight med hjälp av vår pizzasten i ugnen och bottnar av tortillabröd.

Torsdagen buss in till staden där vi vandrade runt o kollade in gamla staden och det lite modernare affärscentrumet.

Nu packar vi den lilla väskan och åker hem i morgon. Kanske vi ses!

IMG_E1435.JPG

Lunch i bilen

IMG_E1439.JPG

Fin plats

IMG_E1982.JPG

Pizza med bästa utsikt

IMG_E1985.JPG

Gott och mysigt

IMG_E1449.JPG

Skymningen faller

IMG_E1446-2.JPG

Tjusig utsikt i månsken

IMG_E1452.JPG

Gamla stan i Bilbao

Till nästa Loggbok

All text & bild © Hans & Agneta Palmberg, Future Winds. Kontakt