Partners:

Våra samarbetspartners!

Klicka på loggan för att komma till vår partnersida.

Vill Ni också vara med och stötta vårt projekt klicka här.

 

,

Målet är inte slutpunkten utan vägen dit.

 

Vår idé om en långsegling började ta form för många år sedan. Dels under våra egna resor då vi kom i kontakt med långseglare och charterbåtar. Vårt intresse av vatten, dykning och resor gjorde att vi blev mycket intresserade av att själva segla i väg i framtiden.

 

Detta kan vid första anblicken tyckas vara omöjligt att lyckas med för vi hade INTE: God ekonomi, båt, tid...

 

Vad vi däremot hade är ett DRIV att lyckas, kraften av ett projekt med gemensamt mål, kontakter.

 

dsc_0161

dsc_0086

Hur skall då detta gå till?

Vi har sålt vårt hus och bodde några år i hyreslägenhet i centrala Jönköping.

Vi köpte en lämplig segelbåt. 2009 seglade vi hem den till Jönköping för att i lugn och ro rusta den inför avfärden. Planerad avresa med hänsyn till våra barn är 2013.

Våra planer har våra barn varit delaktiga i från början och de har godkänts av dem.

Vi har alltid velat ha en tillräckligt stor båt. Och detta har vi hittat i S/Y LAYA. Detta för att vi under resan kan ta emot gäst besättning, vilket innebär att man komma till oss och ingå i besättningen under kortare eller längre tid. Exempelvis kan man följa med på en havsöversegling. Eller när vi ligger still i ett område, vara ombord för att tillsammans med oss utforska en övärld.

Planering halva nöjet!

Vårt planerande har lett till många givande diskussioner och det är många kvällar som vi har haft trevligt över ett glas vin. Detta är minst lika viktigt som att i slutändan komma iväg!

 

Vi har märkt att styrkan i en relation är att ha ett gemensamt mål och detta är mycket viktigt! Vi tror att alla människor behöver ett mål eller en mening i livet.

 

För oss är det att segla, resa och träffa nya människor men det kan vara vad som helst bara man har det gemensamt. Och att man inte väntar till det är för sent. Gör slag i saken och skaffa dig ett mål NU!

Hasse& Agneta

 

strand-1

All text & bild © Hans & Agneta Palmberg, Future Winds. Kontakt