11:e - 16:e AprilPåskförberedelser Vi tog en minibuss till Budget marine där vi handlade lite smågrejor. Det ligger precis bredvid vattenanläggningen här på ön. Där utvinner de färskvatten från havsvatten. Lite roligt är att här ligger även Balaschi som är bryggeriet här på Aruba. Här brygger de ett gott öl på vatten från vattenanläggningen. Hemma gör vi stor sak av vilken källa vattnet kommer ifrån, naturligt, äkta osv.. Här gör de samma sak fast det är industriellt framtaget vatten. Dagarna löper på med lite fix ombord och en rejäl tur in till stan per dag. En kväll var vi på restaurang o käkade gott, Surf & Turf med oxfilé o räkstjärtar smakade underbart. På vår strand började de montera tält helt plötsligt. Frågade en gubbe vad som händer. Fick till svar att här på Aruba firar man påsken genom att familjerna tältar på stränderna. De skall bo här under ca en vecka o umgås och bada. Men inte på långfredagen då går de inte i vattnet. Skall bli kul att gå en tur på stranden och känna atmosfären. En kväll var vi på Bon Bini festival. Det är ett arrangemang som turistbyrån står för här en gång i veckan. Mycket dans och musik samt berättande om Arubas traditioner. Var en kul och billig kväll. Gerth skall åka hem den 17:e därför avslutades hans vistelse här med påskmiddag på onsdagskvällen. Vi hade hittat Holländsk sill som vi la om i ny svenskare lag. Köttbullar, ägghalvor, gräddfil, hackad lök, gott bröd, kokt potatis, och räkor i vitlök. Till detta svensk snaps. Smakade fint o gav påskkänsla. |