Partners:

Våra samarbetspartners!

Klicka på loggan för att komma till vår partnersida.

Vill Ni också vara med och stötta vårt projekt klicka här.

 

,

Hemma i Sverige

Efter hemkomsten från Thailand februari 2018 hände rätt mycket i våra liv. Nu gällde det att tjäna lite pengar igen efter 4 år utan inkomst

Tillbaks till startsida loggböcker  

Hasse

fick jobb som teamledare/köksmästare på centralköket på Ryhovs sjukhus. En stor verksamhet med ca 2000 portioner / dag. 30 anställda och mycket att lära o sätta sig in i. Spännande och ibland en riktig utmaning. Dagtid och inga helger. Engagerade sig också i ordensällskapet Par Bricole igen. Roligt med många återseenden.

IMG_0894.jpg

IMG_0934.jpg

Köket är jättestort

Agneta

fortsatte som timvikarie på ambulansen. Försökte få till en fast tjänst utan att lyckas, något man kan tycka är konstigt, då 20 års erfarenhet tydligen inte betydde något. Därför vidgades ju horisonten och i november blev hon erbjuden en tjänst som sjuksköterska på Art Clinic i Jönköping. Bara dagtid och lediga alla helger och röda dagar är svårt att säga nej till. Agneta fortsatte också spela trombone i Norra hammars Musikkår igen.

Ledighet...nä!

Hela året var mest jobb på våra olika håll. Vi hade bara en vecka tillsammans vid midsommar då vår dotter Louise och Jake (amerikansk pojkvän) kom hem föra att fira riktig svensk midsommar. En kul vecka då det var roligt att visa våra ibland konstiga traditioner. Självklart träffade vi vår son Tobias med flickvännen Linnea oftare. De bor ju också i Jönköping.

IMG_1199.JPG

Jake försöker förstå hur man attackerar en smörgåstårta

Agneta_Art.jpg

Agneta på Art Clinic

Art-Clinic.jpg

LAYA

låg på Yacht Haven Marina i Phuket. Mäklaren tog hand om henne och försökte hitta en köpare något som visade sig inte skulle bli så lätt. Flera gånger sänkte vi priset utan resultat. Tillslut sa vi till mäklaren att då får du sätta vilket pris du vill, men vi skall ha minst 50 000 Euro i fickan efter försäljningen är klar. Detta tog skruv och ett antal intressenter visade intresse. Vi hade många samtal med hugade spekulanter via Skype över hela jordklotet. Ibland i timtal där alla möjliga frågor skulle besvaras. Tillslut var det en kille, Keith från Nordirland, som betalade handpenning och flög ner för att titta på henne. En intensiv tid följde med nya mail och frågor att besvara som anlänt under natten. Flera samtal både via Skype o telefon. Tillslut lyftes LAYA och sattes på boatyarden nära marinan för att kunna se och inspektera skrovet. Allt såg bra ut och Vi kom fram till besiktning av LAYA. Först en generell besiktning av en auktoriserad besiktningsman som gick fint. Sedan en rigginspektion av en riggare för att nya ägaren skulle kunna försäkra henne. Gick också rätt bra men förstaget bedömdes vara tvunget att bytas. Tillslut skrevs kontrakt och den 18 januari skall ägarbytet ske på Langkawi Malaysia. Det går inte att göra ägarbyten i Thailand p.g.a. krånglig juridik så man åker alltid till Langkawi och gör klart affären där. Det bokades resa för Hasse till Phuket 7 januari.

image4_redigerad-1-2.jpg

LAYA väntar på ny ägare

image1_redigerad-1-2.jpg

Låång väntan

New York

Eftersom vi hade lite ledigt i mellandagarna tog vi en resa till New York på juldagen och var hemma igen på Nyårsafton. Kul att hälsa på hos Louise igen. New York är en fantastisk stad.

IMG_1483.jpg

Vandring över Brooklyn bridge

IMG_1476.jpg

Central Park

IMG_1470.jpg

En riktig pastrami macka

Till nästa loggbok

All text & bild © Hans & Agneta Palmberg, Future Winds. Kontakt