Partners:

Våra samarbetspartners!

Klicka på loggan för att komma till vår partnersida.

Vill Ni också vara med och stötta vårt projekt klicka här.

 

,

Hösten är kommen - brrrrr....

 

 

 

 

 Vi har gjort årets sista segling som gick till ett mörkt och öde Gränna där vi intog en middag på Hamnkrogen. Vi hade mysigt ombord på kvällen. Det var lite kallt i luften.... Så vi hade anledning att testa vår nya värmeanläggning som funkade bra.

Den är uppbyggd med en värmepatron/cirkulationspump samt en värmeväxlare där vi återvinner värmen från kylvattnet i motorn. Värmen distribueras sedan ut i hytterna och salongen med termostatstyrda fläktar (samma distributionssystem som till air condition anläggningen)

 

dsc_0005

Nya värmeanläggningen

 

dsc_0011

I gott sällskap mot Jönköping

 

 

dsc_0004

Skönt med mössa o vantar

 

 

 

På lördagförmiddagen puttrade vi över till Hjo på vindstilla Vättervatten. När vi anlände dit var det "fullt" med båtar från Jönköping/Huskvarna och Domsand. Det visade sig att de hade en grabbsegling enl gammal tradition. Det var 7-8 båtar med ca 28 pers. Vi blev inbjudna till att äta middag tillsammans med dem på Restaurang Bryggan. Väldigt trevlig kväll och det var kul att bli medbjuden.

På söndagen var det så dags att segla hem mot Rosendala. Vind på 8-10 m/sek från ost - sydost så det blev ett kryssben ner till Domsand där vi revade och gick hem per motor.

 

Nu har vi hållit på ett par veckor med att ställa LAYA i ordning inför vintern. Jag var nere på Öckerö och hämtade vinterluckor att täcka för ventiler o manluckor med. Dessa är i frigolit med en plexiglasruta i och ger fin isolering så att vi kan ha lite värme ombord.

Seglen är nedtagna, men forfarande har vi lite jobb kvar att ta ner en del fall & skot etc...

Fasta förtöjningar har vi fixat med ett antal grövre tampar med ryckdämpare i bryggan, dessutom har vi lagt 2 st 50 m tampar in i land för att kunna dra oss ut från bryggan så att vi inte skaver och fendrarna rullar upp. Det ser fint ut och skall hålla för ett riktigt busväder. För säkerhets skull har vi klätt bryggan med gamla däck som vi virat silvertejp om.

 

Under hösten har jag även jobbat en del med att bygga om elsystemet. Detta är långt ifrån klart men förhoppningsvis skall elen vara i ett bättre skick till våren.

 

Vi har även sytt dit nya kardborreband på dynorna i salongen så de ligger still när man sitter runt bordet.

 

 

 

 

dsc_0011-1

Dynorna med nya kardborreband

 

dsc_0056_redigerad-1

Stilla vid vår brygga i höstkylan

 

 

 

 

 

 

Apropå våren.....

NU längtar vi dit!!!!

 

Hasse & Agneta

 

 

dsc_0059_redigerad-1

Klar för vintervila

 

All text & bild © Hans & Agneta Palmberg, Future Winds. Kontakt